public space, design academy

June 16, 2011

Website Brabant Stad 2018

2018Brabant gaat de komende jaren op expeditie om de kracht van BrabantStad verder te ontdekken en zichtbaar te maken. Motto daarbij is ‘De kunst van het samen leven’. Samen leven is een hele kunst. BrabantStad is de uitdagende beoefening ervan. De samenwerking die nodig is voor 2018Brabant gaat lukken, want in 'samen' blinken Brabanders uit. Dat blijkt al eeuwen uit de manier waarop Brabanders samen werken, wonen, leren, vieren en genieten. Met het motto 'De kunst van het samen leven' onderscheidt BrabantStad zich van de andere Nederlandse kandidaten.

2018Brabant richt zich in als cultureel Europees laboratorium, door het samen leven op verschillende niveaus in de praktijk te brengen. Op wijk- en buurtniveau, op het niveau van BrabantStad, in de samenwerking met de buren in de Vlaamse Ruit, het Rurgebied en Randstad, met de rest van Europa en de wereld.

Dat gebeurt via drie inhoudelijke thema's: 'wij maken de stad', 'wij verbinden mensen' en 'wij ontdekken de toekomst'. Rode draad door de thema's is met de kunst van het samen leven ook het vormen van nieuwe netwerken van culturele, maatschappelijke en wetenschappelijke partners, verenigingen, onderwijs, bestuur en business. Tussen de spelers uit de netwerken wordt gedeeld en geruild. Op basis daarvan worden tegenstellingen zichtbaar, waaruit vernieuwing kan ontstaan: nieuwe inzichten, culturele uitingen, processen, producten en sociale innovaties. Deze vormen de opbrengst van 2018Brabant. Het resultaat wordt dus overal in de samenleving zichtbaar. Het vormt de nalatenschap van 2018Brabant voor volgende generaties, en wordt actief gepresenteerd aan de rest van Europa.

link naar website Brabant Stad 2018

more from similar articles: